Fixura vertaislaina on vertaansa vailla

Fixura on aloittanut ensimmäisenä vertaislainapalveluja tarjoavana yrityksenä Suomessa vuonna 2010. Vertaislainapalvelu tarjoaa sijoittajalle ja lainanhakijalle kohtaamispaikan, jossa osapuolet sopivat lainanehdoista Fixuran kautta anonymisti. Lainaaja voi toivoa korkoa ja takaisinmaksuaikaa. Ja rahoittaja voi myös asettaa sijoitukselleen tuottotavoitteen. Kun kaksi edellä mainittua tekijää korreloivat, voi luottosopimus syntyä. Fixura hoitaa käytännön paperiasiat lainanhakijan ja sijoittajan puolesta.

Lainanhakija voi hakea lainaa 1000-10 000€. Korkoprosentti vaihtelee 6-27% välillä ja laina-aika on 24-60 kk. Lainanottaja ei tarvitse vakuuksia eikä takaajia. Hänellä pitää kuitenkin olla säännölliset tulot.

Lainanottajalta veloitetaan välitysmaksu, joka on 2% vuosittain lainan kokonaissummasta. Lainanhakija maksaa myös tilinavausmaksun, jonka suuruus on 7,5% lainan kokonaissummasta. Lisäksi lainanhakija maksaa kuukausittain 5,5€ tilinhoitomaksun.

Sijoitusten vuosituotto on keskimäärin noin 10%. Sijoittaja maksaa alle 100 000€ sijoituksesta 2% merkintäpalkkion sekä yli 100 000€ sijoituksesta 1% merkintäpalkkion Fixuralle. Toteutuneista sijoituksista Fixura veloittaa 0,9% transaktiopalkkion. Lisäksi jokaisesta sijoittajan tekemästä nostosta omalle pankkitilille sijoittaja maksaa 4€ siirtopalkkion.

Fixuran kautta voi hakea luottoa 21-68 vuotiaat Suomessa vakituisesti asuvat henkilöt, joilla ei ole maksuhäiriömerkintää eivätkä he ole aikaisemmin laiminlyöneet Fixuran kautta haetun lainan lyhennystä. Hakijalla pitää olla myös pankkitili ja verkkopankkitunnukset sekä matkapuhelinliittymä.

Tutustu tästä Fixuran vertaislainaan yhteistyökumppanimme sivuilla tai lue lisää tietoa vertaislainasta

Fixura tarjoaa mahdollisuuden hajauttaa sijoitus moniin eri lainoihin ja sillä tavoin pienentää riskejä. Sijoittaja voi käyttää Autoinvest-toimintoa. Siinä hän aluksi määrittää sijoitusehdot ja kuinka sijoitus hajautetaan ja sen jälkeen sijoitus hajautetaan automaattisesti. Sijoittaja voi myös hajauttaa sijoituksensa manuaalisesti.

Lainan takaisinmaksuerät erääntyvät joka kuukausi ja lainanottaja saa niistä laskut omaan sähköpostiin. Myös sijoittaja saa korkotuoton ja lyhennyserät kuukausittain Fixuran tilille.