Pikalainat jakavat mielipiteitä

Niin kauan, kuin pikalainat ovat olleet markkinoilla tarjolla, ovat ne myös jakaneet niin normaali kuluttajien, kuin myös kansanedustajien mielipiteitä. Nyt suuri osa kansanedustajista olisi kieltämässä pikavipit, mutta kuluttajat ovat taas alkaneet asettua vippien puolelle. Monet ihmiset ovat hakeneet ilmaista lainaa netistä ja todenneet itse, etteivät vipit olekaan niin pahoja ja petollisia, kuin mitä mediassa monesti annetaan ymmärtää.

On totta, että osa vippipalveluista on törkeän kalliita, ja muutama alalla toimiva onnenonkija voi toimia myös epärehellisesti, mutta pääsääntöisesti lainaa netistä saa haettua erittäin edullisesti, helposti, ja ennen kaikkea turvallisesti. Iso osa suurimmista vippipalveluista kuuluu Suomen Pienlainayhdistykseen, jonka pyrkimyksenä on tehdä vippialasta kuluttajille mahdollisimman turvallinen, ja lisätä kuluttajien tietämystä pikalainoista.

Vippejä syytetään milloin mistäkin. Koronkiskonnasta, vähävaraisten ihmisten hyväksikäyttämisestä ym. ym. Lista olisi loputtoman pitkä, jos kaikki tekosyyt vippien kieltämiselle lueteltaisiin. Todellisuudessa se, että pikavippi on nykyään syntipukkina lähes jokaiselle kuluttajilla olevista talousongelmista, kääntää katseet pois todellisista ongelmista.

Todellisuudessa suomalaisilla on hyvin usein kyse siitä, ettei ihmisillä ole minkäänlaista käsitystä, miten raha-asioita hoidetaan järkevästi. Tämä taas johtunee siitä, että peruskouluissa päntätään ties minkä kasvin latinankielisiä nimiä, kun taas oikean elämän opit, kuten oman talouden hoitaminen, jäävät paljon vähemmälle.